Instalarea unei imprimante într-o rețea

Există două modalități de bază pentru a face o imprimantă disponibilă computerelor din rețeaua de domiciliu:

  • Atașați-o direct la un computer și partajați-o cu altele dintr-o rețea.

  • Conectați imprimanta ca dispozitiv independent pe rețea.

Acest articol descrie modul în care să le efectuați pe amândouă în Windows. Totuși, trebuie să consultați întotdeauna mai întâi informațiile livrate împreună cu modelul, pentru instrucțiuni specifice despre instalare și configurare.

Dacă sunteți abia la început și trebuie să instalați imprimanta, consultați Instalarea unei imprimante pentru informații despre cum să configurați imprimanta.

Configurarea unei imprimante partajate

Înainte, modalitatea cea mai obișnuită de a face o imprimantă disponibilă într-o rețea de domiciliu era să o conectați la unul dintre computere și să informați apoi Windows să o partajeze. Aceasta se numește imprimantă partajată.

Avantajul partajării unei imprimante este că ea funcționează cu orice imprimantă USB. Care este punctul slab? Computerul gazdă trebuie să fie întotdeauna alimentat, altfel, restul rețelei nu va reuși să acceseze imprimanta partajată.

În versiunile anterioare de Windows, configurarea unei imprimante partajate era uneori complicată. Dar o nouă caracteristică pentru rețelele de domiciliu din Windows 7, denumită Grup de domiciliu a simplificat substanțial acest proces.

Când o rețea este configurată ca grup de domiciliu, imprimantele și anumite fișiere sunt partajate automat. Pentru a afla mai multe despre ce fac grupurile de domiciliu și cum să le utilizați, consultați Grup de domiciliu: linkuri recomandate.

Dacă ați configurat deja un grup de domiciliu și doriți să accesați o imprimantă partajată de la alt computer al grupului de domiciliu, urmați acești pași:

Configurarea unei imprimante de rețea

Imprimantele de rețea - dispozitive proiectate pentru a se conecta direct la o rețea de computer ca dispozitiv independent - se găseau înainte în principal în birourile mari.

Astăzi, producătorii de imprimante oferă tot mai multe imprimante cu jet de cerneală și laser necostisitoare, proiectate să servească drept imprimante de rețea sau de domiciliu. Imprimantele de rețea au un mare avantaj comparativ cu imprimantele partajate: ele sunt întotdeauna disponibile.

Există două tipuri obișnuite de imprimante de rețea: cu fir și fără fir.

  • Imprimantele cu fir au un port Ethernet pe care îl conectați la ruter sau la hub printr-un cablu Ethernet.

  • În mod obișnuit, imprimantele fără fir se conectează la rețeaua de domiciliu utilizând tehnologie Wi‑Fi sau Bluetooth.

Unele imprimante oferă ambele opțiuni. Instrucțiunile care însoțesc modelul dvs. ar trebui să vă explice exact cum să instalați imprimanta.

Pentru a solicita un specialist vă rugăm sa suna-ți:

   
   
 
 
   

ITSuport  - Reparația și Deservirea calculatoarelor la domiciliu sau biroul Dvs. Anume viteza de reacționare și GARANȚIA la TOATE tipurile de lucrări fac ca asistența tehnică a calculatorului să fie mai avansată față de cea a concurenților noștri. APELAȚI-NE – VĂ VOM AJUTA!

© "VIKWEB" S.R.L